Een extra zwembad middag (Divemaster)

Omdat iedereen al weer zit te trappelen voor het aankomende buitenwater seizoen was het mogelijk om een keer extra naast de al geplande zwembad sessie te duiken. Ook deze was goed en druk bezocht met een aantal die druk bezig zijn met hun Divemaster.

Divemaster is het erkenningsbrevet. Bestaande uit..
Diveguide.. praktijk gedeelte voorbeeld niveau open water skills/breving/praktijk rondleiden enz.
En het kennis gedeelte science of diving.. bij het positief afronden van deze twee en de benodigde verzekeringen en lidmaatschap SSI en aangesloten bij een SSI divecenter wordt je divemaster.

‘Stress en Rescue’ hier zijn afgelopen middag ook een aantal mee bezig geweest. Hoe herken je een duiker in stress, hoe red je een duiker op de kant. Dit zijn paar voorbeelden die je leert tijdens zo’n specialty. Je hoopt het nooit nodig te hebben maar beter als je het kan!

Maar zoals gezegd het voorjaar komt er weer aan en het begint al weer te jeuken om te duiken voor sommigen. Sommige leden zijn erg enthousiast geweest en hebben recentelijk Ruinerwold nog verkend met een leuke duik als resultaat. Koud is het wel maar wel mooi om de rust in het water ook te kunnen zien. Straks komt het leven weer los en worden er weer eitjes gelegd, ook een prachtig seizoen om te duiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *